Mushoku Tensei

Mushoku Tensei

středa 11. února 2015

Kapitola 14 - Agresivita ještě neskončila (část 3)

Část 3
Správně, ukaž mi, co v tobě je.
Nikdy jsme to nějak zvláštně nediskutovali a já jsem všechno nechal na ní. Ghyslaine začne jednat během přestávky během hodiny magie.
Dřív jsem si myslela, že stačí mít v ruce meč,” najednou začne mluvit o své minulosti. Bývala rozmazlený spratek a našla si učitele, který ji přijal, a jak se z ní stala dobrodružka a jak poprvé měla společníky ---- dlouhý úvod a odtud se začíná odvíjet příběh... všichni měli problémovou minulost.

Když jsem byla dobrodružka, tak všechno dělali ostatní. Výzbroj, brnění, jídlo, výdaje, denní potřeby, smlouvy, mapy, navigace. Důležitost toho, že si musím doplnit a nést bandasku s vodou, udržování žhavých uhlíků, že mi pochodeň blokuje jednu ruku... To jsou důležité věci, co jsem zjistila, když jsem se rozešla se svými společníky.”
Dle jejího příběhu z té výpravy odešla před sedmi lety.
Jinými slovy je to proto, že se Paul a Zenith usadili na vesnici, a proto se výprava rozpustila. I když už jsem měl pár náznaků, ale stejně když si pomyslím, že vážně byli ve stejné výpravě...
Ostatní členové o tom sice smýšleli jinak, ale Paul jako předvoj a jediný léčitel Zenith z výpravy odešli. I kdyby se výprava nerozpustila, tak by se nakonec rozešli. To je přirozená věc.”
Výprava měla šest členů.
Válečník, šermíř, šermíř, mág, kněz, zloděj.
Pokud k vysvětlení použijete profese, tak je to něco takového.
Ačkoli v té době byla Ghyslaine jenom Světec Meče, její útočná síla byla vysoká.
Válečník (Neznámý): obrana
Šermíř (Paul): obrana a útok
Šermíř (Ghyslaine): útok
Mág (Neznámý): útok
Kněz (Zenith): léčitel
A navíc dle Ghyslaininých slov takzvaní zloději, co mají na starosti různé věci. Od odemykání zámků, vyhledávání pastí, budování tábora až po obchodování s kupci. Vzdělaný člověk s flexibilním přístupem, obvykle chytrý člověk. Tihle lidé jsou obvykle z kupeckých rodin.
Dají se nazývat lovci pokladů, ne...” řeknu, ale Ghyslaine si odfrkne.
Ten chlápek vždycky kradl společné finance na hazard, stačí, když mu budeme říkat zloděj.”
Kradl ze společných financí? A nezmlátili jste ho, když jste na to přišli?”
Ne, ten chlápek měl na hazard talent a vždycky peníze vyhrál a vrátil je. Jen zřídka prohrál víc než polovinu financí. Když byly těžké časy, byl velmi uvážlivý.”
Zdá se, že to bylo něco takového. Ale i když vlastně navyšoval finance, jak jste mohli něco takového odpustit... Stěží to chápu. Nechci se vytahovat, ale já jsem hazardu nikdy nepodlehl. I když jsem na internetu utratil přes 20 tisíc korun.
No, v té výpravě byl už Paul se svými uvolněnými mravy vůči ženám, celková etika té výpravy nemohla být nijak přísná. Každý má jiný standard. Když je víc lidí, je i víc pravidel.
Ale jaký je rozdíl mezi válečníkem a šermířem?” zeptám se, protože mě to trochu zaujalo. Pokud jsou oba vpředu, tak by nemělo být třeba je rozlišovat.
Pokud používáš meč a patříš k jednomu ze tří hlavní stylů, jsi šermíř. Člověk, co používá meč a nepatří ke třem hlavním stylům, je válečník. Dokonce i když patříš ke třem hlavním stylům, ale nepoužíváš meč, tak jsi válečník.”
Ech, šermíř má takovou specifickou charakteristiku.”
Nebo spíš ty tři styly jsou speciální. Ta technika, co Ghyslaine použila, byla neuvěřitelná. Ani nevím, kdy použila čepel. Jen nepatrný pohyb a hlavy protivníků se koulí. Když jsem se jí na to zeptal, řekla, že se to jmenuje 'Světlo dlouhého meče' a je to tajná technika stylu Boha Meče.
A rytíř je?”
Rytíř je rytíř. Když pracuješ pro království nebo pro lenního pána, jsi rytíř. Vzdělaní rytíři umí číst a psát a počítat. Někteří umí jednoduchou magii. Ale většina pochází ze šlechty a jsou velmi pyšní.”
Jsou vzdělaní, protože chodili do školy, pravděpodobně.
Můj otec byl v té době rytíř?”
Tím si nejsem moc jistá, pamatuju si, že Paul o sobě říkal, že je šermíř.”
Slyšel jsem, že existuje magický šermíř a magický válečník?”
To jsou lidi, co umí magii, a ten titul si dávají sami. Nehledě na jejich profesi, je jen na nich, jak si budou říkat.”
Ach~”
Zdá se, že Eris se třpytí oči a pozorně naslouchá. Nepožádá mě nebo Ghyslaine, abychom ji vzali do nejbližší kobky, že ne? Tohle mi vážně nahání strach. Místo dobrodružství bych se rád obklopil děvčaty a žil ve stylu eroge.
Ach, ups, původním plánem bylo nechat Ghyslaine rozprávět o důležitosti jazyka. Bezděky jsem podlehl vlastní zvědavosti a způsobil, že se odvrátila od tématu. Ale štěstím v této nešťastné záležitosti je, že druhý den za mnou přišla Eris a požádala mě o hodinu matematiky a jazyka.
Tohle je všechno díky Ghyslaine. Poté pokračuje ve vyprávění o své problémové minulosti. Jenom ji poslouchám a dělá se mi z toho zle, ale díky tomu si Eris možná uvědomila, že je to něco, co se musí naučit.
Ačkoli je možné, že na hodiny bude chodit jen proto, aby poslouchala Ghyslaininy historky, protože ji zajímají. V každém případě je dobře, že to zabralo. Už dřív jsem přemýšlel, že bych to takhle udělal.... ale myslím si, že bez toho incidentu s únosem by si ode mě slečna nevyslechla ani slůvko.
Před tím incidentem se na mě koukala jako na mravence.
Takže to nebyla zbytečná snaha.
Tenhle konec je fakt dobrý. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Předchozí                                                                               Následující 

1 komentář: